Strandpost

    Home / Strandpost

Strandpost

Rode Kruis EHBO Post strand Scheveningen

Het Rode Kruis Den Haag | Haaglanden opent jaarlijks een EHBO-post op het strand. De eerstehulppost staat direct naast de Pier en is in de maanden juli en augustus dagelijks van 12.00 t/m 18:00 uur geopend. In de maanden mei, juni is de post alleen in de weekenden geopend.

Jaarlijks worden ruim 400 mensen behandeld. Variërend van kleine snijwonden tot ernstigere aandoeningen. In de eerstehulppost verlenen de Rode Kruis vrijwilligers alleen de eerste hulp. Indien nodig wordt iemand verwezen naar huisarts, ziekenhuis of wordt aan de MKA (Meldkamer Ambulancezorg) gevraagd een ambulance te sturen.

Het bewaken van de veiligheid op de Haagse stranden is een taak van de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade die in samenwerking met Politie Haaglanden bijvoorbeeld het redden van drenkelingen voor haar rekening neemt. Het vervoer van gewonden over het strand geschied met voertuigen van reddingsbrigade en de politie. Alarmering van de strandpost of andere hulpdiensten op het strand geschiedt via 112.

EHBO bij Evenementen

Ook bij diverse evenementen op het strand wordt een beroep gedaan op vrijwilligers, voertuigen, ehbo-tenten of verbindingsdienst (portofoonnetwerk) van het Rode Kruis. Denk bijvoorbeeld aan Schollenpop, een groots muziekfestijn op het strand. Maar ook bij diverse kleinere sportevenementen op en rond het strand kom je het Rode Kruis tegen.