Diensten

    Home / Diensten

Diensten

EHBO en medische diensten bij evenementen in Den Haag en omstreken

EHBO dienst Den HaagDe EHBO-dienst van het Rode Kruis regio Haaglanden is een samenwerking van de afdelingen: Delft/ Wateringen/ Kwintsheul/ De Lier/ Westland/ Voorburg/ Wassenaar/ Leidschendam/ Den Haag/ Rijswijk. Wij verlenen eerste hulp en medische diensten bij grote en kleine evenementen.

EHBO en medische dienst bij evenementen – brochure Rode Kruis Nederland

Wij zijn geen EHBO-vereniging. Het Rode Kruis  is een erkende zorginstelling (WtZI), landelijk verstrekker en promotor van EHBO-certificaten en levert sinds 2016 Noodhulpteams bij grote calamiteiten. Vandaar dat we ook medische diensten kunnen en mogen leveren. Ambulancezorg als zodanig is formeel alleen toegestaan vanuit de Regionale Ambulancevoorzieningen, ambulancezorg is daarom alleen in zeer nauwe samenspraak te realiseren.  We richten ons met name op sportartsen en (spoedeisende hulp) verpleegkundigen om de brug te slaan tussen zorg op het evenement en ALS (advanced life support) ambulancezorg. Als erkende zorginstelling zijn we in staat deze mensen te leveren.

Rode Kruis Den Haag EHBO-diensten

Honderden eerste hulpverleners in de regio staan voor uw evenement klaar. Zodat wij u kunnen helpen met uw evenementen hoe groot dan ook. Alle vrijwilligers, EHBO materialen en EHBO-voertuigen zijn gebundeld in de regionale aanpak.

Voorheen was het lastig te bepalen als organisator van een groot evenementen in de regio Haaglanden waar u naartoe moest. De regionale samenwerking helpt uw evenement te begeleiden door de kracht van een of meerdere plaatselijke afdelingen e diensten te bundelen. Wij helpen uw evenementen waar dan ook in de regio.

Ook de regionale verbindingsdienst (mobilofoons/ portofoons) wordt ingezet bij evenementen. Hiermee heeft het Rode Kruis haar eigen frequenties en netwerk bij uw evenement. Onafhankelijk van mobiele telefonie of openbare frequenties.

Den Haag – Op Parkpop 2016 is, naast de GGD voor acute medische ondersteuning, het Rode Kruis aanwezig om eerste hulp te verlenen aan de festival bezoekers.